Τι είναι το Pilates;

Η μέθοδος Pilates είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα σωματικής προπόνησης, όπου το κορμί εργάζεται ως σύνολο, από τους βαθύτερους έως τους πιο επιφανειακούς μυς και στο οποίο συμμετέχει τόσο το πνεύμα όσο και το σώμα καθώς και η αναπνοή. Η μέθοδος Pilates πήρε το ονομά της από το Γερμανό Joseph Hubertus Pilates, ο οποίος άρχισε να δημιουργεί το σύστημα των ασκήσεων του στη Γερμανία στις αρχές του 1920, προκειμένου να δυναμώσει το ασθενικό καχεκτικό του σώμα καθώς ο ίδιος έπασχε από άσθμα και ραχίτιδα. Τότε ονόμασε τη μέθοδο του "Τέχνη του Ελέγχου”.

Γιατί Pilates;

Η μέθοδος Pilates συντελεί στη διόρθωση της στάσης του σώματος και στη δημιουργία αισθήματος αυτοπεποίθησης. Συνδιάζει ασκήσεις διάτασης και ενδυνάμωσης με αποτέλεσμα να είναι μία από τις πιο ασφαλείς και πιο αποτελεσματικές μορφές εκγύμνασης του ανθρώπινου σώματος. Δημιουργεί ένα λεπτό και ισορροπημένο σώμα το οποίο μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού και βοηθάει στην απομάκρυνση των μουδιασμάτων και των πόνων. Με κέντρο μία δυνατή κοιλιά επιτυγχάνεται μία αίσθηση ευεξίας, χαλάρωσης, ηρεμίας αλλά και απόλυτου ελέγχου. Όπως είπε και ο Pilates: "Όταν το πνέυμα βρίσκεται μέσα σ' ένα υγιές κορμί διαθέτει μία υπέροχη αίσθηση ενέργειας."

Που απευθύνεται;

Το Pilates απευθύνεται σε όλους! Είναι μία ήπια και ευχάριστη μέθοδος άσκησης. Μπορεί να καλύψει τον καθέναν από εσας, γιατί κάθε άτομο αντιμετωπίζεται ξεχωριστά και οι ασκήσεις επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του. Ο Pilates χαρακτήρησε τη μέθοδό του “Ήπια για τις εγκύους, ασφαλή για τους υπερήλικες, δυναμική για τους αθλητές και τους χορευτές".